Interlopul Costel Corduneanu, reținut de DIICOT. Pregătea un asasinat / UPDATE

Liderul clanului Corduneanu din Iași a adus în țară fără documente un pistol cu 19 gloanțe, arată procurorii

costel-corduneanu

  • UPDATE

Costel Corduneanu, reţinut de DIICOT pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă calificată, i-a cerut finului lui Florin Pârjol – zis Ghenosu – aducerea din Spania a unui pistol şi a muniţiei aferente pentru a asasina o persoană, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În urma intervenţiei procurorilor DIICOT, s-a împiedicat comiterea unui eventual asasinat, susţin sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, în dosarul în care a fost reţinut Corduneanu sunt vizaţi şi finul liderului interlop Ghenosu şi soţia acestuia.

În cursul anchetei, soţia finului lui Ghenosu ar fi recunoscut integral acuzaţiile aduse ei şi lui Costel Corduneanu. În acest context, avocatul vasluian Neculai Horobeţ ar fi încercat să o convingă pe femeie să ducă într-o altă direcţie ancheta procurorilor DIICOT, printr-o a doua mărturie, care să fie mincinoasă, susţin sursele citate.

În acest dosar, procurorii DIICOT au asigurat o plajă probatorie bogată, alcătuită din interceptări, filaje şi flagrant.

Costel Corduneanu şi alte două persoane au fost reţinuţi, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii DIICOT – Iaşi, după ce ar fi adus în ţară un pistol de provenienţă spaniolă cu 19 gloanţe.

Procurorii DIICOT Iaşi au emis ordonanţă de reţinere pentru Costel Corduneanu, sub acuzațiile de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă calificată, precum şi pentru Ovidiu Ransburg şi avocatul Neculai Horobeţ, care, pe lângă cele două infracţiuni, sunt suspectaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cei trei au fost reţinuţi după ce în maşina în care se afla Ransburg a fost găsit un revolver de provenineţă spaniolă cu 19 gloanţe de calibru 38 special – 9 milimetri, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX avocata lui Costel Corduneanu, Raluca Andrei.

Avocata a precizat că maşina în care se afla Ransburg a fost oprită, miercuri, la Vaslui, acesta fiind dus, împreună cu altă persoană, la audieri.

Procurorii DIICOT – Iaşi au emis, joi seară, o ordonanţă de reţinere şi pentru Costel Corduneanu, suspectat că ar fi trebuit să primească pistolul.

Surse judiciare au precizat că anchetatorii ar fi ajuns la liderul clanului Corduneanu în urma interceptării unor discuţii între acesta şi ceilalţi membri ai grupului.

NICIUN COMENTARIU