Înghețată de cacao

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriță cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 100 ml smântană lichidă.

Mod de preparare:

Începem mai întâi prin a amesteca  gălbenușurile, laptele și zahărul cu  cacao.

Gălbenușurile sunt un emulsificator foarte bun, evitând formarea cristalelor de gheață. În plus, dau compoziției o textură cremoasă.

reteta

Cu o spatulă din lemn sau chiar cu un mixer de bucătărie, la viteza mică, amestecăm ingredientele de mai sus pâna când amestecul se va îngroșa ușor. În cazul în care amestecați cu spatula aveți nevoie de 8-10 minute.

Smântâna lichidă se amestecă cu mixerul până când va crește în volum. O adăugăm apoi amestecului de ou, zahăr și cacao, amestecând ușor, obținând o compoziție pufoasă. La final, turnăm compozitia în formele dorite și le dăm la rece pentru 4-5 ore.

Cereale cu scorțișoară, cuburi de fructe proaspete sau fulgi de ciocolată sunt doar câteva din opțiunile pe care le puteți alege pentru a îmbogăți gustul acestei  înghețate.

reteta1

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ