24.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 21:57
No menu items!

Înghețată de piersici

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_piersici

Ingrediente:

  • 2 piersici,
  • 50 ml iaurt,
  • 1 lingură de miere,
  • 2 picături esență de vanilie.

Mod de preparare:

Piersicile se curăță de coajă și se desprinde fructul de pe sâmbure.

inghetata_piersici1

Cu un blender, se transformă pulpa de piersica într-un piure foarte fin.

Separat, iaurtul se amestecă cu esența de vanilie și cu miere și se dă la congelator pentru 10 minute. Se scoate apoi de la congelator și se amestecă cu piureul de piersici.

inghetata_piersici2

Compoziția obținută se toarnă în forme care se dau la rece pentru 3-4 ore.

Se servește ca atare sau cu topping de ciocolată, frișcă sau diferite fructe. Este foarte răcoroasă și binevenită în aceste zile caniculare.

inghetata_piersici3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa