Îngheţată de căpşuni

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

inghetata_capsuniIngrediente:

  • 150 gr căpşuni,
  • 100 ml smântână lichidă,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 100 gr zahăr,
  • 50 gr ciocolată albă,
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Căpşunile se spală, se rup codiţele şi se lasă la scurs pentru 30 minute. Se taie apoi cuburi şi se amestecă cu 50 gr zahăr. Se pun într-o cratiţă şi pe foc mediu.

inghetata_capsuni1

Se amestecă continuu şi se lasă până când dă în clocot. Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească. Când ajunge la temperatura  camerei, se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie şi se trece prin strecurătoare. Sosul format se dă la rece.

inghetata2

Smântâna lichidă se pune într-un bol la bain-marie şi se amestecă cu zeama de lămâie şi restul de zahăr până ce dă în clocot. Se pune apoi bolul pe un prosop şi se lasă să se răcească până când ajunge la temperatura camerei.

Când ajunge la temperatura dorită, smântâna se amestecă cu laptele condensat, cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, apoi se toarnă sosul de căpşuni păstrat la rece. Se toarnă în formele dorite şi se lasă la congelator pentru 3-4 ore.

inghetata3

Se serveşte ca atare, cu fructe proaspete sau cu sos de căpşuni.

inghetata4

Pur şi simplu, un deliciu!

inghetata5Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU