Grindeanu îl copiază pe Ponta, punând aceeași condiție pentru a demisiona

Condiția pusă de Sorin Grindeanu pentru a-și da demisia este izbitor de asemănătoare cu aceea invocată de fostul premier Victor Ponta, în 2015.

Sorin Grindeanu a precizat, în discursul susținut, miercuri seara, la Palatul Victoria, că își va da demisia doar dacă președintele Klaus Iohannis va numi un premier de la PSD. „Îmi voi da demisia atunci când preşedintele Klaus Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD!”, a spus prim-ministrul în funcție.

În urmă cu aproape doi ani, în iulie 2015, premierul de atunci Victor Ponta, declara că își va da demisia doar dacă va exista un acord politic cu Klaus Iohannis în care acesta va garanta numirea unui prim-ministru din partea coaliției de guvernare. „Dacă va exista un acord politic cu Iohannis, îmi dau demisia din funcția de premier”, spunea Victor Ponta.

Singura diferență dintre cei doi este că Sorin Grindeanu a făcut această declarație la Palatul Victoria, într-un cadru oficial, în timp ce Victor Ponta a anunțat la un post de televiziune.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU