Grindeanu a fost exclus din PSD

Sorin Grindeanu a fost exclus, joi, din Partidul Social Democrat, prin votul dat în cadrul ședinței Comitwetului Executiv Național.

Excluderea premierului Sorin Grindeanu din PSD a fost votată, joi, în unanimitate, de către membrii Comitetului Executiv Național al partidului.

Sorin Grindeanu dădea de înțeles, miercuri seară, în cadrul discursului ținut la Palatul Victoria, că nu poate fi exclus decât de organizația locală din care face parte, respectiv PSD Timiș. Într-adevăr, articolul 31 din Statutul partidului prevede că excluderea se aplică „membrului de partid prin hotărâre a Biroului organizației locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deține o funcție în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizației PSD de pe raza teritorială a secției de votare, precum și de la nivelul organizației locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior”.

Dar tot statutul prevede, la articolul 143, că CExN „hotărăște, în situații excepționale, cu 2/3 din voturile membrilor săi, sancționarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD”.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU