Gigi Becali, din nou la Curtea de Apel București. Recursul la contopirea pedepselor, judecat în septembrie FOTO EXCLUSIV

  • UPDATE

Judecarea recursului faţă de hotărârea Tribunalului București în cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali, prin care acestuia i-a fost aplicat un spor de şase luni, a fost amânată pentru 3 septembrie, în vederea pregătirii apărării.

Unul dintre avocaţii finanţatorului Stelei, Florin Şurghe, a explicat că a fost angajat de Becali pe 13 august şi nu a avut timp să studieze dosarul, astfel că a cerut o amânare, pentru a putea pregăti apărarea.

Magistrații au admis solicitarea de amânare și au stabilit judecarea cauzei pe 3 septembrie.

Curtea de Apel Bucureşti judecă, vineri, recursurile faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei în cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali, prin care condamnarea acestuia a fost majorată cu șase luni (de la trei ani la trei și jumătate de închisoare).

Tribunalul Bucureşti a decis pe 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să-i aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare.

Decizia a fost atacată cu recurs atât de finanţatorul Stelei, cât şi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsă de un an, pe motiv că Gigi Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional.

Pe 20 mai, finanțatorul Stelei a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi pe 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar pe 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de Curtea Supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

R.D.

Fotografii: Liviu Untaru


NICIUN COMENTARIU