“Ghidul bunelor maniere pentru refugiați”. Ce le transmite Germania imigranților / FOTO

Puși în situația de a integra sute de mii de refugiați, nemții încearcă să le explice acestora care este comportamentul social acceptabil pe teritoriul Germaniei, doar că nu prea știu cum să facă asta, relatează “New York Times”.

Potrivit cotidianului american, campaniile de informare derulate de agențiile guvernamentale și de televiziunea publică din Germania au inclus până acum un ghid pentru refugiați vorbitori de germană, o broșură disponibilă în 13 limbi, o aplicație pentru telefon, dar și o serie de 14 ilustrații asemănătoare celor existente în avioane, care oferă sfaturi “de bună purtare”.

Imaginile îi învață pe refugiați să nu hărțuiască sexual femeile, să nu-și bată copiii, să nu agreseze cuplurile de homosexuali, dar și cum să poarte o conversație ori să ceară ajutor și sunt amenintați cu închisoarea sau cu refuzarea azilului în cazul în care devin agresivi.

Ghidul a fost publicat în octombrie, de stația bavareză a televiziunii publice Bayerischer Rundfunk și a stârnit reacții de amuzament sau revoltă în rândul jurnaliștilor străini.

Peste 1 milion de refugiați au ajuns în Europa în 2015, iar dintre aceștia peste 300.000 au depus cereri pentru a primi azil în Germania până la sfârșitul lunii octombrie.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU