Gerul paralizează SUA. Cascada Niagara a îngheţat parţial / VIDEO

27 de state americane se află sub avertizare sau alertă de vânt rece, aceasta fiind una dintre cele mai reci perioade din ultimele decenii în zona curpinsă între Marile Lacuri şi Golful Mexic, relatează ABC News

niagara_inghetata

Estul SUA şi regiunea Midwest se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute, care au dus chiar la îngheţarea Cascadei Niagara, transmite presa americană.

În Chicago, temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius în timpul nopţii, ajungând să fie resimţite între minus 20 şi minus 30 de grade C din cauza vântului. Zonele din sud se confruntă şi ele cu temperaturi scăzute. În Kentucky, temperaturile au scăzut sub zero grade C, fiind însoţite de un vânt rece.

Temperaturile foarte scăzute au transformat zăpada în gheaţă, iar drumurile au devenit periculoase din cauza poleiului.

Vremea ar urma să se răcească în continuare vineri, apoi va urma o ameliorare.

Temperaturile extrem de scăzute au determinat şi îngheţarea Cascadei Niagara, spre bucuria turiştilor, relatează CNN. “Nu am mai văzut-o aşa de mult, mult timp”, afirmă un vizitator.

Cascada nu este tocmai îngheţată, deoarece apa curge în continuare sub gheaţa de la suprafaţă. Singurul moment în care apa a încetat să curgă complet a fost în 1848, din cauza unui îngheţ în amonte.

https://www.youtube.com/watch?v=sousElRjUkc

R.D.

NICIUN COMENTARIU