George Maior a demisionat de la șefia SRI

Președintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia

Maior_George_SZ

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a demisionat de la conducerea instituției. Președintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia.

În ultima perioadă, George Maior a insistat și a explicat cât de importante sunt legile cibernetice pentru combaterea crimei organizate și, mai ales, terorismului. Curtea Constituțională a României a respins mai multe legi în domeniul comunicațiilor ca încălcând Legea fundamentală.

Precdentul demisiei fostului director al SRI Radu Timofte arată că acceptarea demisiei directorului SRI de către președinte, dar și preluarea conducerii serviciului de către primul-adjunct al directorului ar fi insuficiente și neconstituționale. La acea dată, parlamentarii din Comisia de control a SRI au arătat că, potrivit legii, primul-adjunct al directorului nu poate îndeplini o funcţie exercitată sub jurămînt, drept urmare, toate deciziile şi ordinele date de el vor fi lovite de nulitate absolută. Aceștia precizau că “încetarea mandatului directorului SRI nu poate avea loc decât în momentul în care Parlamentul ia act de demisie şi, concomitent, numeşte, la propunerea şefului statului, un nou director”.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU