Furnizor de droguri pentru mafia italiană, prins de DIICOT

Procurorii DIICOT au cerut Tribunalului București arestarea unui bărbat de 61 de ani pentru trafic de droguri de mare risc

DIICOT_mascati_SZ

Procurorii DIICOT au cerut, joi, arestarea preventivă unui bărbat de 61 de ani, acuzat că a ajutat membrii unei celule mafiote din Calabria – Italia să aducă din Bolivia un transport de 70 kilograme de cocaină, drogurile urmând să ajungă în Portul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT – Structura Centrală au cerut, joi, Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Marian Mohan, în vârstă de 61 de ani, pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2013, Marian Mohan i-a ajutat pe Scuteri Angelo, Valellonga Marino, Bellucci Pietro şi Tripodi Demetrio (cetăţeni italieni) să achiziţioneze şi să transporte cocaină provenită din Bolivia cu destinaţia Milano (Italia).

Beneficiarii acestor droguri erau cetăţenii italieni Scuteri Angelo, Valellonga Marino, Bellucci Pietro şi Tripodi Demetrio care sunt membrii unei celule mafiote din Calabria – Italia, aflată în structura uneia dintre cele mai periculoase organizaţii criminale cunoscută sub denumirea ‘N’ Drangheta’, specializată în săvârşirea de infracţiuni privind traficul de droguri şi omucideri.

Pentru ca drogurile să fie transportate cu succes din Bolivia în Italia şi pentru a evita interceptarea drogurilor de către autorităţi, furnizorii acestora le-au disimulat în material feros, au păstrat contactul permanent cu Marian Mohan (telefonic şi prin intermediul poştei electronice), care, prin intermediul firmei sale SC Elzurom Aginvest SRL, a intermediat operaţiuni de import mărfuri.

Întrucât în urma investigațiilor efectuate în cauză, autoritățile române au obținut datele de identificare ale containerului în care au fost disimulate drogurile, precum și informații referitoare la ruta de transport maritim cu destinația finală Portugalia – Sines, procurorii DIICOT au informat organele judiciare din Italia.

În urma cooperării juridiciare internaționale, autoritățile vamale din Olanda – Portul Rotterdam au făcut în 17 aprilie 2014 un control conspirat. Astfel, s-a constatat că în container se afla material feros reciclabil, (provenit din Bolivia) printre care și un număr de 7 profile metalice suspecte, în interiorul cărora a fost găsită cantitatea de 70 kilograme cocaină.

Potrivit DIICOT, containerul fusese expediat în data de 10 februarie din portul Matarani (Peru), la bordul navei Hansa Ronneburg, cu traseu prin Panama, unde a fost transbordat pe nava Ever Reward și transportat până la New York, unde a fost din nou transbordat pe nava Cosco Nagoya, cu destinația finală Portugalia, pentru societatea S.C “ELZUROM AGINVEST” SRL, care aparține lui Mohan Marian și lui Bellucci Pietro.

În timpul efectuării acestor operațiuni, Mohan Marian împreună cu furnizorul drogurilor și Scuteri Angelo au schimbat destinația finală, respectiv portul Constanța, intenționând să îl transporte ulterior pe cale terestră până la Milano, bărbatul fiind persoana care urma să se ocupe și de acest transport.

Transbordarea și îmbarcarea repetată a acestui container pe mai multe vase maritime au fost efectuate pentru a eluda și a face dificilă o eventuală investigație.

“Autoritățile italiene au dispus în data de 15 septembrie reținerea și ulterior arestarea preventivă a numiților Ameduri Rocco, Belucci Pietro, Di Giorgio Antonio, Jerino Giuseppe, Scuteri Angelor, Tripodi Demetrio și Vallelonga Marino, pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere în scopul comiterii de infracțiuni privind traficul de droguri”, se mai arată în comunicat.

În cadrul anchetei, procurorii DIICOT și polițiștii DCCO au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Operațiuni Speciale.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au solicitat joi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Marian Mohan pentru o perioadă de 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU