Fundația lui Ștefan Florescu salvează oamenii străzii, în timp ce Primăria Sectorului 6 hibernează. FOTO

Fundația „Din Suflet, pentru suflet”, condusă de Ștefan Florescu, se ocupă exact de ceea ce ar trebui să facă Primăria Sectorului 6, dar nu face. Pe lângă deszăpezirea aleilor și străzilor secundare, voluntarii fundației ajută și oamenii străzii, fără locuință.

Voluntarii Fundației „Din Suflet, pentru suflet”, coordonați de președintele Ștefan Florescu, au identificat locurile în care se află oamenii străzii și le-au dat haine groase și hrană caldă, pentru a-i salva de la pericolul hipotermiei. Fundația intervine, astfel, în locul Primăriei Sectorului 6, care ar trebui să aibă grijă de oamenii fără locuință și să-i plaseze în centrele speciale finanțate de la bugetul public local.

Președintele Fundației „Din suflet, pentru suflet” ne-a relatat povestea unuia dintre oamenii străzii preluați de voluntarii săi. „Domnul Ilie Năstase «locuieşte» într-un cort în preajma Pieţei Drumul Taberei, are 49 de ani şi o poveste de viaţă tare tristă, pe care şi-o aminteşte cu lacrimile îngheţându-i pe obraji. Cândva a lucrat şi a avut o viaţă normală…astăzi, rămas pe drumuri, fără documente de identitate, nu se poate angaja, fiindcă nu o poate face doar în baza adeverinţei provizorii pe care o are. Te priveşte demn, în timp ce îţi oferă spre vânzare mărunţişuri pe care le-a strâns din ceea ce alţi oameni aruncă. Vrea să muncească şi încă nu se declară înfrânt de viaţă. Are doar nevoie de sprijinul semenilor şi spera să nu mai fie marginalizat. Îşi doreşte să se facă util şi încă mai spera. Din Suflet, Pentru Suflet, vă expunem povestea lui, întinzând o mâna unui suflet trist, care îşi petrece nopţile geroase într-un cort. I-am oferit haine, paturi şi hrană caldă, incluzându-l în programul social al Fundaţiei”, ne-a declarat Ștefan Florescu.

 

Olimpia Diaconiuc

3 COMENTARII

  1. Atata timp cat autoritatile locale din sectorul 6 nu isi face treaba, ramane doar ca oamenii ca Florescu sa faca cate ceva pentru acesti oameni!!!

  2. Daniela , este de datoria noastra sa facem ceva pentru toti , indiferent de situatia fiecaruia si sa nu ne mai lasam mintiti de niste escroci , ai unor partide care nu sau saturat sa mai fure .

  3. Cu aceste cazuri sociale nu este joaca , primarul Manescu ar trebuii sa se gandeasca de 100 ori , din punctul meu de vedere daca un om al strazii pateste ceva , primarul se face vinovat de indiferenta cum are fata de toti cetatenii , mi-as dorii sa stea si el in strada si sa doarma in zapada .

Comments are closed.