Frigărui de somon în suc de lămâie

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

frigarui_somon

Ingrediente:

  • 200 gr somon,
  • 1 lămâie mare,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc.

Mod de preparare:

Fileul de somon se spală bine.  Se taie apoi pe lungime, formând fâșii lungi de 1,5 centimetri.

frigarui_somon1

Se mai spală încă o dată, se trec pe un prosop de bucătărie, pentru a absorbi apa în exces și se pun în sucul de lămâie, amestecat cu puțină sare, piper și busuioc. Se dă la rece pentru 4-5 ore, pentru ca somonul să absoarbă aroma sucului de lămâie.

Scos de la rece, se pune pe bețele de frigărui, care se așează apoi pe grătar sau pe o tigaie de Teflon.

frigarui_somon2

La foc încins, se lasă câte 2 minute pe fiecare parte.

frigarui_somon3

Se bagă apoi la cuptorul încălzit la 165 grade, pentru 15-17 minute.

frigarui_somon4

Se servesc calde, cu legme și duo sos – de lămâie și ciuperci.

frigarui_somon5

Poftă bună!

frigarui_somon6

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU