Fostul senator Dan Șova, filmat în timpul unui scandal cu Poliția. VIDEO

Fostul ministru Dan Şova a fost surprins în timp ce se certa cu un echipaj de poliție, în Predeal. Pagina de Facebook „Martori Protejaţi” care a publicat filmul susține că incidentul s-a petrecut în decembrie 2008.

Potrivit proprietarilor paginii de Facebook, Dan Șova, pe atunci proaspăt ales senator pe listele PSD, ar fi împuşcat de mai multe ori cu o armă tip paintball, în zona capului, doi cetăţeni de vârsta a treia, care se deplasau pe un traseu montan. Victimele au apelat serviciul de urgenţă 112, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de la poliţie şi jandarmerie.

După cum se poate observa în imagini, dialogul dintre Dan Șova și forțele de ordine a scăpat de sub control, ajungându-se chiar la injurii și jigniri. Cert este că, așa cum susțin autorii postării, martori la incident, Poliţia nu a mai luat măsuri ca în alte cazuri, respectiv să-l amendeze pe senator sau să-l pună la pământ şi să-l încătuşeze.

Una dintre victimele atacului lui Șova a depus plângere penală la IPJ Braşov şi a anunțat și presa. Din câte se știe, victima avea o deficiență motorie, respectiv un implant metalic în picior, implant ce îi îngreuna deplasarea.

Ulterior, la începutul anului 2009, un agent de poliţie şi un ofiţer, ambii din cadrul IPJ Braşov, s-au deplasat în Bucureşti, la sediul firmei Șova şi Asociaţii, pentru a lua declaraţii de martor. Audierea persoanelor ar fi avut loc în sala de şedinţe a SCA Șova şi Asociaţii, iar unii martori ar fi dat declaraţii după dictarea reprezentanţilor IPJ Braşov. Unul dintre proprietarii paginii de Facebook, Alin Brîncuș, susține că a refuzat să dea o declaraţie mincinoasă, aşa ca reprezentanţii IPJ Braşov au decis să nu-i mai ia nicio declaraţie. Tot el spune că Dan Șova nu a fost audiat niciodată.

Alin Brîncuș anunță la finalul postării că dezvăluirile vor continua.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU