27.4 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 19:05
No menu items!

Fostul șef al Parchetului Buftea Nelu Carpen – șase ani cu executare. Decizie DEFINITIVĂ

spot_img

Fostul prim-procuror va executa cinci ani și cinci luni de închisoare, pentru corupție

nelu_carpen

Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Buftea Nelu Carpen a fost condamnat definitiv, marţi, de magistrații Curții Supreme, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

Practic, magistrații Curții Supreme au respins apelul formulat de Carpen împotriva deciziei din 10 februarie 2012 a Curţii de Apel Braşov, care l-a condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Din pedeapsa lui Nelu Carpen va fi scăzută durata reţinerii şi arestării preventive, respectiv din 23 aprilie 2010 până în 25 noiembrie 2010.

În acelaşi dosar, Curtea Supremă a respins, ca nefondate, apelurile declarate de avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, Mihail Vişan, Gheorghe Cojocaru, Aurică Sterea, Marian Cazacu, Marian Cărbunaru şi Aurelia Cărbunaru împotriva aceleiaşi sentinţe.

În cazul avocatei Ileana Claudia Gîlceavă, Curtea Supremă a dispus ca aceasta să execute pedeapsa de trei ani de închisoare. Curtea de Apel Braşov dispusese suspendarea executării pedepsei.

În plus, judecătorii Curții Supreme au luat act de retragerea apelurilor declarate de Daniel Niţu, Gigi Alexandru Lovasz şi Adriana Gheorghe.

Instanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei Curţii de Apel Braşov.

Decizia de marți a Curții Supreme este definitivă, Nelu Carpen şi ceilalţi inculpaţi condamnaţi la pedepse cu executare urmând să fie încarceraţi.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în iulie 2010 pe fostul şef al Parchetului Judecătoriei Buftea Nelu Carpen şi pe celelalte 12 persoane acuzate de fapte de corupţie, printre care doi avocaţi din Baroul Bucureşti şi un judecător la Judecătoria Buftea, pentru constituire de grup infracţionat organizat, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la unele dintre aceste infracţiuni.

R.D.