Ford oprește producția la Craiova, din cauza cererii externe slabe

Ford oprește producția la Craiova, din cauza cererii externe slabe

Ford oprește producția la Craiova, din cauza cererii externe slabe

Ford va opri producţia fabricii de la Craiova pentru 13 zile, în luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de vehicule B-Max pe piaţa externă. Producătorul a anunțat că sunt posibile decizii similare şi pentru lunile noiembrie şi decembrie, dacă piaţa auto va continua să scadă.

“Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele la uzina de la Craiova şi are în plan oprirea producţiei de autovehicule pentru 13 zile în luna octombrie. În situaţia în care piaţa auto va continua să scadă, este posibil să existe astfel de zile şi în lunile noiembrie şi/sau decembrie”, potrivit unui anunţ al companiei.

Pe perioada în care producţia este sistată, angajaţii se vor afla în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 80% din salariu. Măsura afectează aproximativ 2.500 de angajaţi ai departamentului de Operaţiuni Vehicule.

Şi pentru septembrie Ford a anunţat că va avea oprită, 7 zile, producţia de autovehicule. Secţia de motoare produce peste 1.000 de motoare pe zi, Ford menţinând, cel puţin pentru moment, acest volum. În uzina de motoare de la Craiova, Ford are 1.000 de angajaţi care lucrează în două schimburi.

“B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa şi suntem încrezători că acestea sunt măsuri temporare, urmând ca situaţia să se amelioreze pe măsură ce vânzările de automobile pe piaţa europeană vor începe treptat să crească”, a comunicat Ford.

Constructorul auto american produce la Craiova autovehiculul B-Max şi motoarele EcoBoost de 1 litru şi EcoBoost de 1,5 litri. Modelul B-Max a fost lansat la salonul auto de la Geneva din 2011.

foto: autoevolution.com

C.C.

NICIUN COMENTARIU