Florin Iordache răspunde Departamentului de Stat al SUA

Singurul reprezentant al partidului aflat la putere care a răspuns criticilor dure venite de la Departamentul de Stat al SUA față de modificările legilor justiției a fost, marți dimineață, fostul ministru al justiției, Florin Iordache, președintele comisiei speciale parlamentare de unificare a legilor justiției, acolo, unde acestea sunt dezbătute intens de aproape trei săptămâni.

„Este o largă dezbatere în Parlament. Pachetul de legi din Parlament nu are legătură cu ce a propus Ministerul Justiției. Nu avem de ce să retragem legile”, a spus Florin Iordache. „Nu am făcut nicio modificare care să aducă atingere independenței justiției. În scrisoarea transmisă de la Washington se face referire la propunerile Ministerului Justiției. Dacă va veni o nouă precizare care să facă referire la vreo prevedere care ar putea încălca independența justiției sau ar slăbi lupta anticorupție, eu sunt de acord să retragem acea prevedere”, a precizat Iordache.

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, și senatorul Șerban Nicolae a avut o serie de critici la adresa Departamentului de Stat al SUA, dar, mai ales, la adresa ambasadorului american, Hans Klemm, acest „funcționar toxic”.

Valeriu Motoc 

NICIUN COMENTARIU