4 C
București
marți, 19 martie 2024 - 10:10
No menu items!

Fest(in) pe Bulevard. Spectacole din țară și străinătate, colocviu și lansare de carte, în a șaptea zi

spot_img

A șaptea zi de festival debutează cu un colocviu dedicat crizei comunicării, începând cu ora 11:30, la CafeNott, Teatrul Nottara, moderat de criticul de teatru Cristina Rusiecki. Invitații la colocviu sunt Oltița Cîntec, președinte AICT, secția română, Judit Simon, critic de teatru și jurnalist cultural, Elisabeta Pop, critic de teatru, actorul Istvan Teglas, regizorul Andrei Măjeri și prof. George Ardeleanu. Acesta va vorbi despre limba de lemn și criza comunicării în totalitarismul comunist și despre „terapiile” crizei comunicării în universurile concentraționare.

La ora 18:00, publicul este invitat la lansarea cărții Iisușii mei de George Banu, Editura Nemira, „o splendidă familie de Iisuși culeși în lume, vechi sau recenți, îndepărtați sau apropiați, martiri crucificați sau prunci inocenți”.

După lansarea cărții, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, la ora 18:15, este programat spectacolul Zbor de Olga Muhina, în regia Vazkresiei Vihrova, o producție a Teatrului Dramatic și de Păpuși, Vrața, Bulgaria. Povestea a şase angajaţi care lucrează la canalul de televiziune pentru tineret BCH, a unei fete proaspăt venite din Orientul Îndepărtat şi a unui sergent care a participat la războiul din Afganistan – firul roșu al acestor destine este salvarea venită din dragoste.

Tot la ora 18:00, la Teatrul Odeon, începe Comedia erorilor de William Shakespeare, în regia lui Bocsárdi László, o producție a Teatrului de Nord, Trupa Harag György, Satu Mare (spectacolul face parte din secțiunea „Focus: teatrul maghiar din România”, în parteneriat cu Institutul Balassi). Comedia și tragedia sunt două fețe ale aceleiași monede – tu alegi cum vrei să îți vezi viața, iar dacă reușești să te detașezi puțin, îți vei da seama că micile drame nu sunt decât zbateri inutile.

La Teatrul Țăndărică, Sala Mare, începând cu ora 18:00, vă invităm la o poveste pentru toate vârstele – Scufița roșie, scenariul și regia: Felix Alexa, după Charles Perrault și Frații Grimm, producție a Teatrului Țăndărică. O poveste clasică spusă prin mijloacele teatrului de animație, Scufița roșie a secolului nostru ne arată că nu există o limită de vârstă pentru a ne lăsa purtați de imaginație.

La ora 20:30, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin, ne vom aminti despre infinita putere a sufletului de a lăsa în urmă dezamăgirile și neîmplinirile și de a vedea în ziua de mâine o nouă șansă la iubire, în spectacolul Ce zile frumoase!, după Samuel Beckett, în regia lui Radu Olăreanu, o producție a Teatrului Studio, Universitatea de Arte, Târgu-Mureș.

Încheiem seara cu un spectacol de dans contemporan Room for Revolution (Camera Revoluţiei), dramaturgia: Igor Koruga, conceptul și coregrafia: Isidora Stanišić, o producție a Bitef Dance Company, Belgrad, Serbia, un spectacol care examinează posibilitatea unei reformări interioare, morale, personale şi raţionale a individului influențat de ideologia narcisistă a epocii new age, dar şi a unei reformări a ordinii sociale.

Olimpia Diaconiuc