„Febra gardurilor”. Un alt stat UE își baricadează frontiera

Autorităție slovene au decis, după modelul ungar, construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Croaţia, pe fondul afluxului de imigranţi extracomunitari, anunţă surse citate de presa italiană.

Potrivit site-ului TGcom.it, Slovenia va construi un gard metalic în zona punctului de frontieră Bregana, pe un segment al graniţei cu Croaţia. „Obiectivul este a evita intrarea aleatorie şi ilegală a imigranţilor extracomunitari în Slovenia pe câmpuri şi prin păduri”, a explicat un oficial sloven.

Informaţia a fost confirmată de surse croate citate de site-ul agenţiei ANSA.

Până acum, Ungaria era singurul stat UE care a construit garduri metalice la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierei cu Croaţia şi România.

După gardul ridicat la granița cu Serbia, Ungaria a construit unul și la frontiera cu Croaţia, după cum anunța premierul Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei Die Presse. Oricum, puterea reală nu constă într-un gard”, spunea Orban, referindu-se la noile măsuri legislative mai dure luate de Ungaria împotriva imigranţilor.

Ungaria a atras critici internaţionale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia. Marţi, Ungaria a anunţat că va construi gard şi pe segmente ale frontierei cu România.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU