Exerciții militare româno-americane în Marea Neagră

Exerciţiul Black Sea Resolve reprezintă o continuare a acţiunilor care au drept scop creşterea nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră

sua nave in marea neagra

Militarii Forţelor Navale Române se vor antrena, săptămâna viitoare, în Marea Neagră alături de echipajele navelor militare americane Mount Whitney şi Cole. Activităţile presupun interdicţia maritimă, căutarea şi descoperirea de submarine, precum şi proceduri de identificare şi urmărire a ţintelor aeriene.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat de presă, că exerciţiul Black Sea Resolve reprezintă o continuare a acţiunilor întreprinse în spiritul dezvoltării bunei cooperări şi creşterii nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră.

La antrenament, Forţele Navale Române vor participa cu fregata Regele Ferdinand, nava purtătoare de rachete Pescăruşul, două elicoptere IAR 330 Puma Naval şi o echipă de militari din cadrul Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, care va participa la acţiunile destinate exersării procedurilor de interdicţie maritimă. Forţele Aeriene Române vor merge la exerciţiu cu trei aeronave MiG-21 Lancer.

De asemenea, pe timpul staţionării în port, programul militarilor americani include atât ateliere de lucru, cât şi concerte susţinute la Colegiul Naţional de Arte de Fanfara Forţelor Navale Americane şi de Fanfara Forţelor Navale Române.

NICIUN COMENTARIU