Etnobotanice vândute en-gros pe un magazin online

Etnobotanice vândute en-gros pe un magazin online

Etnobotanice vândute en-gros pe un magazin online

După ce, cu doi ani în urmă, etnobotanicele au fost interzise în România, o parte dintre patronii aşa-ziselor „magazine de vise” şi-au mutat rapid afacerile pe internet, chiar dacă vânzarea acestor substitute ale drogurilor se pedepseşte cu închisoarea, iar pedeapsa poate ajunge până la opt ani de detenţie.

Cei care comercializează astfel de substanțe interzise și-au mutat afacerea pe internet. Astfel, dacă micile afaceri la colț de stradă se adresau consumatorilor, condiţia impusă cumpărătorilor de pe internet este să ia produse în valoare de cel puţin 500 de lire sterline sau echivalentul în lei al acestei sume, la cursul valutar din ziua în care se face comanda.

Un astfel de magazin vinde etnobotanice en-gros către dealerii de droguri din România, seminţe pentru cultivarea canabisului şi a ciupercilor cu efect halucinogen, precum şi manuale pentru creşterea marijuanei. Iar ca să atragă clienții, magazinul își face reclamă pe site-urile de socializare.

Afacerile par să meargă bine, în condiţiile în care, spre exemplu, stocurile de „salvia divinorum” – scoasă la vânzare în trei sortimente – sunt „epuizate”.

Mai mult, la magazinul en-gros virtual există la vânzare şi o gamă de manuale „de grădinărit”, pentru creşterea marijuanei.

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat că monitorizează site-urile care comercializează etnobotanice și că persoanele care încalcă legea cu privire la vânzarea produselor de acest tip vor fi identificate.

Mera Roxana

NICIUN COMENTARIU