Elevii români, argint și bronz la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului

Elevii români au obţinut două medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, în perioada 12-20 septembrie. La competiție au participat 92 de elevi din 23 de ţări, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS).

Medaliile de argint au fost cucerite de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi de Dan-Mircea Neagoe, clasa a X-a la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Iaşi.

Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Maria Velicu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, se mai precizează într-un comunicat de presă al MECS.

La ediţia a IX-a a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), care s-a desfăşurat în Pocos de Caldas – Brazilia, au participat 92 de elevi din 23 de ţări.

R.D.

NICIUN COMENTARIU