E oficial: Dumitru Chiriță va fi președintele Autorității de Reglementare în Energie

Senatorii și deputații au adoptat, în ședința de miercuri, proiectul de hotărâre privind numirea președintelui, a unui vicepreședinte și a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În funcția de președinte al ANRE a fost ales Dumitru Chiriță, cu 220 de voturi “pentru” și 79 “împotrivă”, vicepreședinte — Nagy Bege Zoltan, cu 220 de voturi “pentru” și 79 “împotrivă”. În calitate de membri ai Comitetului de reglementare al ANRE au fost aleși Cornelia Sulger, cu 219 voturi “pentru” și 80 “împotrivă” și Gheorghe Gabriel Gheorghe, cu 219 voturi “pentru” și 80 “contra”. Votul a fost secret, cu buletine.

Cei patru se numesc pe o perioadă de cinci ani, pe locurile rămase vacante prin încetarea mandatului început la data de 23 octombrie 2012, potrivit Hotărârii Parlamentului României.

 

Candidatura deputatului PSD Dumitru Chiriţă pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a fost validată, luni, în comisiile parlamentare de industrii.

T.S.

NICIUN COMENTARIU