Dosarul “Insula Belina”. Tudorel Toader, despre sesizarea CCR: Întrebați la Guvern

Ministrul justiției, Tudorel Toader, le-a indicat, miercuri, jurnaliștilor să întrebe Guvernul despre sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public, prin DNA, pe de o parte, și Guvern, pe de altă parte, în cazul dosarului “Insula Belina”.

“Nu mă întrebați pe mine. L-am prezentat în Guvern. Rugămintea mea stăruitoare, eu vă răspund cu plăcere, dar pe mine întrebați-mă despre ce fac sau ce trebuie să fac. (…)V-am răspuns la întrevederea precedentă și răspunsul meu l-ați consemnat așa cum am relatat eu, iar eu l-am relatat exact așa cum am procedat. Am prezentat proiectul de sesizare în Guvern, eu am făcut tot ce aveam de făcut. Guvernul are purtător de cuvânt, întrebați la Guvern”, a spus ministrul justiției. La replica jurnaliștilor care i-au explicat că Executivul nu are purtător de cuvânt, ci doar un consilier de imagine, Tudorel Toader a spus: “Consilier de imagine. Întrebați-l pe el”.

Săptămâna trecută, pe 10 octombrie, ministrul justiției Tudorel Toader explica că Ministerul Justiției a finalizat proiectul de sesizare a CCR. 

“Ce vă pot spune este faptul că, în Guvern, a fost pusă în discuție problema / posibilitatea sesizării CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public, prin DNA, care anchetează procedurile, împrejurările, circumstanțele, legalitatea adoptării a două hotărâri de guvern. Premierul este subiect de sesizare a CCR, după cum și președintele Senatului, după cum și președintele Camerei Deputaților. În niciun caz, ministrul justiției nu este abilitat să sesizeze CCR”, explica Tudorel Toader.

R.D.

NICIUN COMENTARIU