Dorin Cocoş, arest la domiciliu în dosarul Microsoft, dar la Poliţie pentru ANRP

Omul de afaceri nu va putea ieși încă din Arestul Poliției Capitalei

Cocos_Sandu Gabriel_SZ

Procedura îi împiedică pe procurori să menţină arestul preventiv mai mult de 6 luni, astfel că ultimul dintre arestaţii dosarului Microsoft care va mai „beneficia” de cea mai dură măsură înainte de trimiterea în judecată este Gheorghe Ştefan. Pentru încă 30 de zile. 

Procurorii anticorupţie au cerut înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu pentru Dorin Cocoş în dosarul Microsoft, cu o lună înainte ca această măsură să expire de drept. Pe numele lui Dorin Cocoş mai există însă un mandat de arestare emis, luna trecută, de ÎCCJ, în dosarul ANRP. De bunăvoinţa anchetatorilor au mai beneficiat până acum Nicolae Dumitru şi Gabriel Sandu care au formulat o serie de denunţuri împotriva unor politicieni şi altor oameni de afaceri care au fost implicaţi în campaniile electorale ale PD-L şi PSD.

Dacă procurorii DNA nu finalizează dosarul Microsoft cu trimiterea în judecată în următoarele 30 de zile, va expira de drept măsura preventivă şi în cazul ultimului arestat: primarul din Piatra Neamţ – Gheorghe Ştefan, procurorii fiind obligaţi să înlocuiască arestul cu controlul judiciar. Perioada de arest preventiv va fi dedusă, conform legii, din pedeapsă, astfel încât la finalul unui arest preventiv de 6 luni (până la trimiterea în judecată) sau mai lung (în cazul prelungirii arestului şi pe timpul cercetării judecătoreşti) un inculpat care a colaborat cu procurorii ar putea să nu mai fie nevoit să petreacă vreo zi în plus încarcerat după sentinţa definitivă.

Mihaela Chiper

NICIUN COMENTARIU