13.1 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 0:36
No menu items!

Dinu Patriciu, înmormântat la Cimitirul Bellu. GALERIE FOTO

spot_img

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit pe 19 august, într-o clinică londoneză

ROMANIA OIL TYCOON

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit pe 19 august, într-o clinică din Londrava fi înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu, din Capitală. La ceremonia de înmormântare participă rude, prieteni şi alţi apropiaţi ai omului de afaceri, inclusiv foşti colegi de partid. 

Printre personalităţile prezente la funeralii se numără Norica Nicolai, Viorel Cataramă, Călin Popescu Tăriceanu, Stelian Tănase și Petre Roman.

Dinu Patriciu va fi înmormântat în cripta familiei, alături de tatăl său, Valeriu Patriciu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Patriciu, adus în România de la Londra, a fost depus, vineri seară, la capela Cimitirului Bellu din Bucureşti. Avionul privat care a adus sicriul din Anglia a aterizat pe Aeroportul Băneasa în jurul orei 17.40, de unde a fost dus la Cimitirul Bellu cu o maşină mortuară având ca antemergător un autoturism de teren.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit pe 19 august, într-o clinică londoneză. El suferea de mai mulţi ani de cancer, iar în decembrie 2012 a fost supus unui transplant de ficat.

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, declara că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eşecul suferit în afacerea lanţului de magazine Mic.ro şi i s-a înrăutăţit astfel boala, dar şi că şi-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viaţă, în special a alimentaţiei.

Mihai Voiculescu a mai spus că Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

D.M.