Dinel Staicu, reținut de DNA: i-a dat mită judecătoarei Veronica Cîrstoiu 1,2 milioane de euro UPDATE

  • UPDATE

Omul de afaceri Dinel Staicu este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru dare de mită, alături de fratele său, Marian Staicu, acuzat de complicitate la dare de mită, în dosarul de corupţie al judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În același dosar, procurorii au început marți urmărirea penală și faţă de Carmen Ioana Popescu, Costinel Dinişoară și Ionuţ-Cătălin Butaru -Nistor, pentru complicitate la dare de mită.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august 2011 – februarie 2012, Dinel Staicu – atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi al lui Carmen Popescu – a promis 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea acestora, precum şi a lui Dinişoară şi Butaru – Nistor, i-a dat 1.200.000 euro Veronicăi Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, arată DNA.

“Promisiunea şi darea acestor foloase s-a realizat pentru ca inculpata Veronica Cîrstoiu, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală şi membru al completului care a fost învestit să soluţioneze dosarul, având ca obiect contestaţia în anulare formulată de Staicu (fost Nuţu) Dinel, să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia”, se mai precizează în comunicatul DNA.

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost reținut marți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Secția I Penală a Curții de Apel București, a fost arestată, la finele săptămânii trecute, pentru că ar fi primit mită, prin intermediar, peste 1.000.000 de euro în schimbul unor soluții favorabile afaceristului.

Staicu – care a recunoscut că fratele său a mituit mai multe judecătoare pentru ca el să primească soluții favorabile în dosarele penale pe care le-a avut sau le are pe rolul Tribunalului București și al Curții de Apel București  – s-a prezentat marți dimineață la DNA pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor în acest caz.

La intrarea în sediul DNA, Staicu a declarat că se aşteaptă să fie arestat şi că va cere să fie arestat, la fel cum a făcut şi în cazul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti.

Andrei Tudor


NICIUN COMENTARIU