9.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 0:35
No menu items!

Desert cu vișine

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

desert_visine

Ingrediente:

  • 200 gr vișine,
  • 100 gr zahăr,
  • 100 ml apă,
  • 150 ml smântână lichidă,
  • 5 gr gelatină,
  • 20 gr ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Vișinile se amestecă cu 50 gr zahăr și 70 ml apă și se pun pe foc. Se lasă la foc mediu, până ce încep să dea în clocot.

desert_visine1

Gelatina se amestecă cu apa rămasă și se lasă 10 minute să se hidrateze. Se scurge siropul de vișine format și, fierbinte, se toarnă peste gelatină, se amestecă bine, apoi se toarnă în pahar. Se dă apoi la rece pentru 30 minute, până ce jeleul se întărește.

Smântâna lichidă se amestecă cu zahărul rămas, apoi se bate spumă cu ajutorul unui tel sau mixer.

Vișinile rămase fără sirop se pasează și se dau prin sită. Pasta strecurată se toarnă peste frișcă…

desert…și se amestecă cu o spatulă de lemn.

desert1

Se toarnă apoi în pahare, peste jeleul de vișine.

Se ornează cu ciocolată rasă și frișcă si se dă la rece pentru 2-3 ore.

Se servește rece.

desert2

Savurați cu plăcere!

desert3

Nicoleta Popa