8.5 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 9:15
No menu items!

Desert cu căpșuni și lichior de lotus

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

desert_capsuni

Ingrediente:

  • 200 gr căpșuni,
  • 200 ml smântână lichidă,
  • 120 gr zahăr,
  • 50 ml lapte condensat,
  • 2 lingurițe lichior de lotus,
  • ciocolată pentru decor.

Mod de preparare:

Smântâna lichidă se amestecă cu 100 gr de zahăr până când zahărul se dizolvă în întregime, apoi se bate spumă până se transformă în frișcă. După ce a crescut în consistență, se împarte în două cantități egale.

O parte din frișca obținută se amestecă cu laptele condensat.

desert_capsuni1

Se folosește o lingură de lemn sau o spatulă, amestecând de jos în sus. Compoziția obținută va avea un aspect pufos. Atunci adăugăm lichiorul de lotus și se mai amestecă pentru câteva secunde, până când acesta se încorporează în compoziție.

Se toarnă în pahare și se dă la rece.

Între timp, se pregătesc căpșunile. Se spală, se curăță de codițe, se taie în cubulețe și se lasă la scurs pentru câteva minute.

desert_capsuni2

Cu ajutorul unul blender sau al unui robot de bucătărie, transformăm căpșunile într-un piure fin. Îl amestecăm cu restul catității de zahăr, 20 gr, apoi se amestecă cu frișca rămasă.

desert_capsuni3

Se încorporează bine piureul de căpșuni în frișcă, apoi se toarnă în pahar, peste frișca cu lapte și lichior.

Înainte de a turna în pahar, îl puteti decora cu felii de căpșuni sau ciocolată rasa.

Desertul obținut se dă la rece pentru 2-3 ore.

Se consumă direct de la frigider…

desert_capsuni5

…ca atare sau însoțit de căpșuni proaspete.

desert_capsuni4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa