Daraban, CCIR: Companiile din Golful Persic vor să investească în transport, agricultură și energie

poza 1 preluc

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a afirmat că piața  românească este deschisă pentru investiţiile entităţilor economice din Golful Persic, și a apreciat dorinţa acestor parteneri de a investi în infrastructura de transport maritim şi fluvial, în agricultură şi în proiecte energetic, potrivit unui comunicat al Camerei.

Daraban se află într-o vizită de lucru în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, în perioada 22- 27 mai 2015, într-o delegație din care mai fac parte ministrul Economiei Mihai Tudose, ministrul Agriculturii Daniel Constantin și reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

”Această misiune economică vine în completarea vizitei anterioare în ţările din Golful Persic, care a avut ca scop stabilirea unor prime contacte cu reprezentanţii mediului de afaceri din această regiune. Următorul pas natural a fost această deplasare, în care sunt însoţit de reprezentanţi ai unor importante companii din România, pentru a purta discuţii concrete care se vor materializa în proiecte economice comune cu partenerii noştri din Qatar şi Emiratele Arabe Unite”, a spus Daraban.

Conform ONRC, în martie 2014 figurau 299 de firme cu capital emiratez, cu valoarea totală a capitalului social în echivalent valută 13,6 mil. $ și 24 de firme cu capital qatarez, cu valoarea totală a capitalului social în echivalent valută 0,4 milioane $.

NICIUN COMENTARIU