CUTREMUR ÎN ITALIA. Al șaselea român mort, un copil de 11 ani

Un copil de 11 ani este cel de-al şaselea român mort în cutremurul din Italia, Ministerul Afacerilor Externe confirmând, vineri, decesul acestuia.

Copilul a fost găsit, joi seara, sub dărâmături, în timp ce mama lui, descoperită mai devreme, a fost operată într-un spital din Rieti, a declarat pentru Mediafax preotul Bogdan Gheorghică, de la Parohia Ortodoxă „Sfântul Proroc Elisei”, din Fermo.

Copilul a fost găsit mort, sub dărâmături, în Amatrice, la aproape 48 de ore de la primul cutremur. Potrivit sursei citate, mama copilului, rănită în urma cutremurului, a fost găsită după circa şapte ore. „Copilul era sub ruine din noaptea de marţi spre miercuri. Mama lui a fost găsită după circa şapte ore, rănită. Ne-a spus că în cele şapte ore cât a stat sub ruine nu a auzit eventuale strigăte ale copilului ei, care în momentul cutremurului se afla în camera sa”, a spus preotul Bogdan Gheorghică.

Potrivit acestuia, mama copilului a fost operată într-un spital din Rieti şi starea ei este stabilă. Întrebat despre tatăl copilului, preotul a afirmat că deocamdată nu există informaţii despre acesta.

Vineri, decesul copilului a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, MAE a informat că medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea celor 5 răniţi este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol.

De asemenea, continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetăţeni români daţi dispăruţi. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU