Curtea de Apel București a decis: Gigi Becali va executa pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare UPDATE

Avocații lui Becali vor revizuirea sentințelor și urgentarea motivărilor instanțelor

  • UPDATE

Magistrații Curții de Apel București au respins, luni, ca nefondat, recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov, care a respins contestația la executare a fostului parlamentar în cazul condamnării definitive la trei ani și șase luni de detenție.

Magistrații Curții de Apel București (CAB) au rămas în pronunțare, luni, în cazul recursului formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov care a respins contestația la executare formulată de fostul parlamentar în cazul condamnării definitive la trei ani și șase luni de detenție, în urma contopirii mai multor pedepse.

Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, a depus la termenul de luni mai multe documente și a susținut că judecătorii care au pronunțat pedeapsa în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale nu aveau nivel de secretizare ORNISS pentru a avea acces la documentele clasificate din proces.

La rândul său, procurorul de ședință a arătat că sentința Tribunalului Ilfov este legală și temeinică. El a spus că nu există niciun incident asupra stabilirii vinovăției în cazul lui Gigi Becali, deoarece Curtea Supremă a declasificat mai multe documente.

Din prima vreau să spun – cea mai mare rugăminte este să-mi dați pronunțare astăzi, să nu mai amânați. Faceți ce trebuie să faceți și cu asta basta!

George Becali

După terminarea procesului, avocatul lui Becali în acest caz, Cătălin Dancu, a afirmat că a adus dovada că toate datele cu privire la procedurile secrete care trebuiau urmate de judecător au fost anunțate lui Becali de generalul Dumitru Cioflină. “Discuțiile dintre cei doi din penitenciar au generat această contestație la executare, pe caracterul lipsei certificatelor ORNISS, de către judecătorii instanței supreme. Am depus acest document la curte”, a arătat Dancu.

El a adăugat că procurorul a susținut în mod greșit că procedurile de declasificare ar fi fost începute înaintea procesului de la ÎCCJ.

Avem adresa oficială a judecătorului delegat de la Înalta Curte, care se ocupă de conducerea biroului de informații clasificate, care ne atestă că procedurile care s-au demarat nu au putu fi finalizate, întrucât nu este suficient doar să începi o procedură, trebuie efectiv să primești certificate de autorizare ORNISS, pentru ca dosarul și procedura întreagă a procesului să se desfășoare. Niciunul dintre judecătorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu a primit certificat de acces.

Cătălin Dancu

avocat

Avocatul a explicat că, în cazul în care magistrații CAB admit recursul formulat de Gigi Becali, dosarul se reîntoarce la Tribunalul Ilfov care va rejudeca contestația la executarea pedepsei de trei ani și șase luni de închisoare.

R.D.

NICIUN COMENTARIU