11.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 9:04
No menu items!

CSAT: Armata are capacități limitate

spot_img

Membrii CSAT au concluzionat, joi, că Armata României are capacități limitate pentru a-și îndeplini misiunile, astfel încât Guvernul va trebui să prezinte, la viitoarea ședință, un program multianual de restabilire a capacității de luptă a acesteia, informează Administrația Prezidențială.

‘În cadrul şedinţei s-a analizat starea Armatei României, punându-se în discuţie capacitatea de luptă pe timp de pace şi de război, precum şi participarea la misiunile internaţionale. Membrii CSAT au concluzionat că Armata României are capacităţi limitate de a-şi îndeplini misiunile ce-i revin şi au decis ca, la viitoare şedinţă a Consiliului, Guvernul României să prezinte un program multianual de restabilire a capacităţii de luptă a acesteia’, se arată într-un comunicat transmis de Preşedinţie.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a prezentat demersurile întreprinse în vederea iniţierii programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene.

‘Membrii Consiliului au aprobat ‘Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană’ în cadrul programului ‘Avion multirol al Forţelor Aeriene’ în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice’, mai precizează sursa citată.

O altă temă pe agenda şedinţei a constituit-o evaluarea riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, ca fundament pentru întocmirea ‘Planului Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2013’.

De asemenea, s-au evaluat ameninţările la adresa securităţii naţionale şi vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

În finalul şedinţei, membrii CSAT au fost informaţi cu privire la proiectul de hotărâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ‘CFR Marfă SA’, modalitatea concretă şi procedura de privatizare fiind în responsabilitatea Ministerului Transportului şi Infrastructurii şi a Guvernului României.

 

FOTO: presidency.ro