CRIZA DIN EGIPT: bilanţul violenţelor de vineri a ajuns la 70 de morţi

Puterea instaurată de armată în Egipt a dat asigurări vineri că luptă împotriva unui “complot terorist rău-intenţionat” al Fraţilor Musulmani egipteni, cu scopul de a justifica actele de reprimare care s-au soldat cu peste 600 de morţi în ultimele trei zile.

“Guvernul afirmă că membrii săi, forţele armate, poliţia şi marele popor al Egiptului sunt uniţi pentru a combate complotul terorist rău intenţionat pus la cale de către Fraţii Musulmani”, anunţă un comunicat al cabinetului premierului egiptean.

Fraţii Musulmani constituie influenta confrerie a lui Mohamed Morsi. Ei au câştigat alegerile legislative din 2012, la un an după înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak. Mohamed Morsi a fost demis şi arestat de către armată pe data de 3 iulie.

Bilanţul violenţelor care au avut loc vineri, la Cairo, între susţinători ai fostului preşedinte Mohamed Morsi şi forţele de ordine este de cel puţin 70 de morţi, anunţă autorităţile egiptene, citate de AFP.

Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa “lovitura de stat militară” din 3 iulie, soldată cu înăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi.

Protestele au degenerat în confruntări cu forţele de ordine, acuzate că au deschis focul împotriva manifestanţilor. Violenţele de vineri s-au soldat cu cel puţin 70 de morţi, conform unui bilanţ provizoriu.

Peste 600 de oameni au murit în confruntările din ultimele trei zile.

R.D.

NICIUN COMENTARIU