Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă. Administrator judiciar va fi GMC Craiova

Jurnaliști ieșeni, condamnați pentru șantaj. Printre victime se număra și Relu Fenechiu

Tribunalul din Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara şi a numit ca administrator judiciar casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

Ministerul Energiei propusese ca administrator judiciar să fie desemnată casa de insolvenţă Euro Insol SPRL, administrată de Remus Borza, cel care conduce același tip de proces la Hidroelectrica SA.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara a decis pe 28 decembrie să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, în încercarea de a evita falimentul. Compania are datorii de 1,2 miliarde de lei şi popriri pe toate conturile.

La sfârșitul lunii decembrie, ministrul Energiei Victor Grigorescu a afirmat că trebuie evitat falimentul la CEH, iar depolitizarea și reprofesionalizarea companiei nu mai pot fi amânate.

Complexul Hunedoara este cel mai scump producător de energie din România, cu un preţ de producţie al energiei electrice de peste 300 de lei/MWh, de două ori mai mare decât tariful mediu de vânzare de pe piaţă.

La CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Complexul, cu sediul la Petroşani, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România.

T.S.

NICIUN COMENTARIU