Comisia SRI atacă Binomul. Fost demnitar: „Mulți miniștri interceptați pe siguranță națională în 2014”

Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, că va cere SRI informații despre vizitele pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, le-a avut în două sedii ale Serviciului, în 2014.

Precizarea vine după ce comisia l-a audiat, miercuri după-amiază, pe fost ofițer SRI Daniel Dragomir, care a prezentat și e-mailul în care un nume important al serviciului secret l-a susținut pe un fost președinte al Camerei Deputaților. „Domnul Daniel Dragomir a prezentat mailul prin care o persoană din conducerea SRI a susținut un fost șef al Camerei Deputaților. A prezentat și detalii despre un soft pe care doar SRI îl avea, dar care e prezent în multe dosare ale DNA. A mai spus că trebuie verificat, în tot anul 2014, de câte ori Kovesi s-a aflat la sediile K2 și T14. Ne interesează doar vizitele făcute după ora 17, în afara programului de lucru, care sunt persoanele care au participat la aceste întâlniri și să verificăm dacă aceste întâlniri precedau hotărâri judecătorești importante ce urmau a doua zi”, a declarat Manda.

Președintele comisiei SRI a vorbit și despre audierea fostului secretar de stat din Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, adus, miercuri, în fața parlamentarilor, sub escortă, din penitenciar, unde execută o pedeapsă de cinci ani. „L-am audiat și pe Ovidiu Puțura, fost judecător, fost secretar de stat, singurul judecător acuzat de dare de mită în România, a vorbit despre culoarele din justiție, dar nu pot să vă dau numele. A spus că a deranjat un nume din SRI și din această cauză a ajuns în închisoare. Majoritatea miniștrilor au fost interceptați pe siguranță națională, iar din Parlament, cei mai vocali lideri de partid. O să cerem informații de la SRI, se referă la perioada anului 2014. A spus că știa dinainte pedeapsa pe care urma să o primească”, a spus Claudiu Manda.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU