18.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 16:00
No menu items!

Clienții și o parte din angajații RBS România au trecut la UniCredit Țiriac Bank. Care sunt motivele!

spot_img

Clienții și o parte din angajații RBS România au trecut la UniCredit Țiriac Bank. Care sunt motivele!

UniCredit Ţiriac Bank şi RBS România au finalizat cu succes preluarea business-ului de retail şi Royal Preferred Banking al RBS de către UniCredit Ţiriac Bank S.A. şi UniCredit Consumer Financing IFN S.A.

Procesul de transfer iniţiat în 5 august s-a finalizat în 16 septembrie. Acesta a implicat migrarea tehnică a produselor şi conturilor clienţilor în sistemul UniCredit, precum şi transferul juridic şi tehnic al clienţilor, cât şi al angajaţilor asociaţi business-ului de retail.

„Ne bucurăm că am finalizat cu succes acest proces complex, în cadrul căruia toate părţile implicate au colaborat în scopul unui transfer cât mai uşor al clienţilor de la RBS România către UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank şi Country Chairman al grupului UniCredit în România.

Reprezentantul băncii a precizat că instituția de credit va continua strategia de creştere pe zona de Retail (credite de consum, n.r.), dar şi pe cea de Corporate.

„Acesta este un moment important pentru noi, deoarece marchează finalizarea repoziţionării noastre strategice, în timp ce foştii noştri clienţi de retail şi Royal Preferred Banking vor putea să beneficieze de produsele şi serviciile UniCredit”, a declarat și Henk Paardekooper, CEO RBS România.

Potrivit acestuia, RBS România se va concentra exclusiv pe segmentul ţintă de companii locale şi internaţionale şi clienţi instituţionali, prin oferirea de produse de calitate de tranzacţii bancare şi pieţe financiare.

Odată transferaţi, clienţii vor fi deserviţi exclusiv de reţeaua UniCredit şi vor beneficia de oferta de produse şi servicii de retail a UniCredit Ţiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.

UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au cumpărat, la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, portofoliul de retail al britanicilor de la RBS România şi divizia de private banking (Royal Preferred Banking), reprezentând aproximativ 315 milioane de euro în active şi 230 milioane de euro în pasive.

RBS avea scos la vânzare portofoliul de retail de aproape 2 ani, dar nu au perfectat nicio tranzacţie pentru că nu s-a înţeles la preţ cu cumpărătorii. Printre cei interesaţi de preluarea retailului de la RBS s-au numărat şi cei de la OTP, precum şi câteva fonduri de investiţii.

Cosmina Croitoru