Ciupercile săţioase

Ciupercile săţioase

Ciupercile săţioase

Micile minuni care răsar din pământ pot înlocui carnea cu succes, fiind lipsite de colesterol. Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, cupru, zinc, seleniu, magneziu, fosfor, calciu, acid folic şi vitaminele A, B1, B2, C si D.

Potasiul menţine presiunea sanguină scăzută şi previne atacul cerebral, cuprul previne problemele cardiace şi asigură buna funcţionare a metabolismului, calciul întăreşte oasele, iar fierul previne anemia. Vitamina C întăreşte imunitatea, prevenind infecţiile, iar proteinele, fibrele şi vitamina B menţin metabolismul sănătos.

Ciupercile sunt extrem de hrănitoare, asigurând necesarul de nutrienţi şi fiind adevărate medicamente naturale. Pentru diabetici, ciupercile asigură insulină naturală şi enzime care descompun amidonul din alimente.

Ciupercile coboară tensiunea hipertensivilor şi controlează migrenele. Niacina conţinută de ciuperci ajută la prevenirea bolii Alzheimer, iar antibioticele naturale care fac parte integrantă din ciuperci previn infecţiile şi vindecă rănile.

Vitamina B12, esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos se găseşte numai în produsele de origine animală, iar lipsa acestei vitamine provoacă oboseală, palpitaţii şi stări de leşin.

În mod special, în perioada postului, ciupercile pot fi consumate cu încredere, fiind săţioase şi binefăcătoare. Pot fi preparate în diverse feluri: fierte, prăjite, fripte, crude, coapte sau gătite cu alte legume.

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU