Cine este noul ministru al comunicațiilor

Delia Popescu, preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României din 2014, va fi noul ministru al comunicaţiilor.

Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi (marți – n.r.) preşedintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a doamnei Delia Popescu”, au precizat reprezentanții Guvernului într-un comunicat de presă.

Delia Popescu a fost numită preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României în 2014, în timpul Guvernului Victor Ponta. Anterior a fost vicepreşedinte al Centrului Naţiaonal de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie subordonată Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care gestionează, operează şi dezvoltă sisteme informatice destinate guvernării electronice (SEAP, SAET, SEN, SNEP).

Noul ministru activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, de când s-a ocupat de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).

În perioada 2008-2009 a fost director al Departamentului Documentare Tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională. Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.

Delia Popescu s-a născut la Bucureşti în data de 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită.

R.D.

NICIUN COMENTARIU