Cheeseburger de porc

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

cheeseburger_porc

Ingrediente:

  • 500 gr carne de porc,
  • 2 ouă,
  • 2 lingurițe pesmet,
  • 3 lingurițe sos de roșii cu ardei și ceapă,
  • 1 linguriță muștar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Carnea se pune într-un bol împreună cu toate ingredientele.

cheeseburger_porc1

Se amestecă bine și se dă la rece pentru 3-4 ore. Acoperiți bolul cu o folie alimentară pentru a păstra aromele.

cheeseburger_porc2

Dupa ce se scoate de la rece, se formează în mână bile de carne, apoi se dă forma de chiflă.

cheeseburger_porc3

Daca se frig pe grătar, se pot pune direct. Dacă se frig în casă, se poate folosi o tigaie de grill, pe care se întinde hârtie de copt. Astfel, împiedicăm arderea lor.

Se pun burgerii pe hârtia de copt, apoi în tigaie și se frig pe ambele părți, pentru 4-5 minute.

Când încep să formeze liniile de la grill, se pot întoarce.

Se servesc calzi, cu chifle simple sau usor fripte, o felie de brânză, roșii ori salată, castraveți sau ceapă, maioneză sau muștar, cartofi sau ciuperci.

cheeseburger_porc4Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU