Cemacon SA: Cifra de afaceri crește cu 35%, pierderile nete se mențin

Cemacon SA: Cifra de afaceri crește cu 35%, pierderile nete se mențin

 Cemacon SA: Cifra de afaceri crește cu 35%, pierderile nete se mențin

Cemacon SA, producător român de materiale de construcții, a raportat o creștere anuală cu 35% a cifrei de afaceri pe primul semestru al acestui an, la 19,44 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Din punctul de vedere al volumelor, vânzările au crescut cu 30% în intervalul menționat.

Această creștere a avut la bază lansarea unor noi centre de distribuție directă în piețe regionale cu potențial, precum Timișoara, Bacău și Suceava, dar și finalizarea proiectului de rebranding.

Ținta de creștere pentru 2013 este creșterea cifrei de afaceri cu 40% față de 2012 și atingerea unei cote de 16% pe piața relevantă la nivel național.

”Venind după doi ani de expansiune a afacerii, în condițiile unei piețe în care criza nu a dat nici un semn de recul, rezultatele primului semestru au fost peste așteptări”, potrivit comunicatului citat.

Profitul operațional pe primul semestru a fost de 3,1 milioane de lei, iar pierderea netă a fost de 4 milioane de lei, explicabilă prin costurile financiare din ultimii ani și prin efectul amortizării.

Cemacon SA este producător de sisteme de zidării ceramice, are sediul la Cluj și este listată la BVB, principalii acționari fiind fonduri de investiții românești și străine.

 Vlad Bârleanu

 

NICIUN COMENTARIU