7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 5:15
No menu items!

Ce sărbătoresc joi 3 miliarde de oameni din lume

spot_img

3 miliarde de oameni sărbătoresc, pe 29 octombrie, Ziua Internetului.

La 29 octombrie 1969, se realiza prima conexiune între două calculatoare şi începea revoluţia în domeniul comunicaţiilor. Azi, toată lumea depinde de internet – consumatori, producători, companii mari sau mici, sisteme, domenii şi state.

Internetul este utilizat de 40 % din populaţia lumii, iar reţelele de socializare au, lunar, mai mult de un miliard de utilizatori activi. În 1995, procentul era de doar 1% din populația lumii, primul miliard fiind atins în 2005, al doilea în 2010 și al treilea în 2014. În 29 octombrie 2015, se înregistrează peste 3.233.985.000 de utilizatori.

Astăzi, mediul online găzduieşte biblioteci, magazine, afaceri, ne permite să comunicăm şi să interacţionăm mai repede, să ne plătim facturile, sau călătoriile, se pot urmări live programe de radio, TV, filme, evenimente, ne ajută să socializăm, să ne distrăm, să ne căsătorim. Relevanţa reţelelor sociale pentru consumatori este evidentă, deoarece social media este complet integrată în viaţă de zi cu zi, a provocat chiar aşa numitele revoluţii twitter, a fost transformată în instrument de marketing sau de eficientizare a proceselor de business.

România a intrat în era Internetului acum 16 ani, odată cu prima alocare a domeniului .ro unui calculator. În acest moment, peste 10 milioane de români sunt utilizatori de internet fix, dar și traficul mobil creşte cu rapiditate, 14,4 milioane de români folosind internetul pe dispozitive mobile.

În timp ce 77% dintre utilizatorii din România folosesc internetul pentru rețelele de socializare în principal, peste 90% din cei care au internet fix îl folosesc pentru a se informa.

Un studiu ANCOM din septembrie 2015 mai arată că 39 % dintre români folosesc de acasă internetul fix pentru a face cumpărături online, iar 22 %, pentru a face tranzacţii bancare sau pentru a plăti facturi. România se află pe ultimul loc în UE în privința accesului la internet, deşi viteza acestuia pe piaţa locală, jumătate din conexiunile la internet fix, permit viteze de peste 100Mbps.

Sursa internetlivestats.com