Ce au căutat procurorii DNA în sediul Guvernului. Comunicat oficial

Protest la Guvern: 600 de persoane au blocat circulaţia

În urma comunicatului de presă emis, marți dimineață, de DNA, cu privire la perchezițiile de la sediul Guvernului, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a făcut precizări referitoare la acțiunea procurorilor.

Potrivit unui comunicat de presă, remis, marți, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a informat că „în cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulți procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București au efectuat percheziții, în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria”.

Potrivit comunicatului, „percheziția s-a desfășurat între orele 15.00 și 19.00 și a vizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de consilier 1 și consilier 2, organizate de către minister în aceeași zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului și din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii și filmări pe toată perioada perchezițiilor”.

Ministerul precizează că dorește ca „ancheta să se desfășoare cât mai repede și să aflăm adevărul, astfel încât să știm dacă au fost comise fapte în afara legii. Ne exprimăm pe această cale încrederea în corectitudinea acțiunilor întreprinse de către autoritățile statului, precum și în competența și corectitudinea justiției din România”.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU