Carmen Iohannis, printre beneficiarii unei legi promulgate vineri de președinte

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alineatului 4 al articolului 262 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

Legea prevede că personalul didactic și de instruire practică cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul I didactic, beneficiază de reducerea normei cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului.

Soția președintelui, Carmen Iohannis, se numără și ea printre beneficiarii acestui act normativ. De altfel, încă la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, Carmen Iohannis a depus o cerere oficială pentru a-si prelungi cariera de profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, cu jumătate de normă.

“Cum doamna Iohannis are peste 25 de ani vechime si gradul 1 didactic, legislația îi permite să aibă o normă de 16 ore săptămânal. Aceasta a optat pentru o jumătate de normă, iar conducerea a aprobat 8 ore, deci rămâne cu doua clase. Urmează să stabilim care este orarul, însa cred că profesoara Iohannis va veni două zile pe săptămână la ore”, declara, în 2015, Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național Gh. Lazăr din Sibiu.

R.D.

NICIUN COMENTARIU