13.1 C
București
joi, 28 martie 2024 - 23:52
No menu items!

Care este simbolistica lunii mai?

spot_img

Care este simbolistica lunii mai?

Cea mai frumoasă din an, denumită popular Florar, Frunzar sau luna ierburilor, în luna mai încep petrecerile câmpeneşti, se deschid terasele, începe sezonul estival şi creşte pofta de viaţă.

Se consideră că Raiul a coborât pe pământ, pajiştile înverzesc, mugurii pleznesc, pomii şi copacii se-ncarcă de flori multicolore, iar frunzişul pădurilor si al livezilor tresare sub adierea vântului.

Roua dimineţilor de mai şi verdeaţa binefăcătoare aduc sănătate, iar pelinul proaspăt cules se foloseşte pentru diverse leacuri, se poartă la pălărie şi în sân pentru protecţie magică şi, în amestec cu vinul, subţiază şi schimba sângele.

Luna mai a fost numită după zeiţa fertilităţii. Piatra specifică lunii mai este smaraldul, simbolul păcii, al dragostei, al vieţii eterne şi al succesului. Piatră norocoasă pentru femeile gravide, smaraldul revigorează iubirea, inteligenţa, arta oratorică şi popularitatea.

Florile caracteristice lunii mai sunt lăcrămioara şi păducelul, copacii lunii mai sunt castanul, frasinul şi plopul, iar pasărea lunii mai este privighetoarea.

Natura este generoasă şi ne oferă din prea plinul ei, pentru a ne menţine sănătoşi, pentru a preveni şi trata diverse afecţiuni. Muşeţelul, salcâmul, socul, trifoiul alb, porumbarul, dudul, leurda şi urzica sunt câteva din minunile naturii.

Luna mai marchează trecerea spre sezonul festival, aducând condiţii prielnice pentru refacerea livezilor şi a grădinilor. În luna florilor, cele mai populare flori de grădină sunt: cârciumăresele, gălbenelele, bujorii, trandafirii, macii, panseluţele, petuniile, sporul casei şi crinii.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor