Bunica de 90 de ani a Anei Maria Pătru, la DNA: „Vreau să trăiesc să-i văd și pe procurori la pușcărie”

Bunica fostei șefe a AEP, Ana Maria Pătru, o femeie în vârstă de 90 de ani, a sosit, miercuri, la sediul DNA Ploiești, unde a fost citată pentru a fi audiată în calitate de martor.

Femeia este însoțită de Ana Maria Pătru și de un avocat, cel din urmă solicitând la sediul parchetului și o ambulanță în scop preventiv, având în vedere vârsta înaintată a acesteia.

Luând în considerare că accesul cu mașina în curtea DNA Ploiești nu este permis, femeia, care se deplasa foarte greu, a fost preluată de echipajul ambulanței cu un scaun rulant pentru a fi dusă la audieri. „Știu de ce am venit. Am venit și eu aicea, că așa îmi vine să și plâng, am venit de acasă să văd și eu ce a făcut DNA, că mi-a nenorocit copilul. Le spun (anchetatorilor n.r.) în felul următor, că vreau să trăiesc să văd și eu pe DNA care și-a bătut joc de copilul meu, să-i văd și pe ei la pușcărie”, a declarat bunica fostei șefe a AEP la intrarea în sediul DNA.

Ana Maria Pătru a fost pusă, în data de 27 septembrie 2017, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar în care aceasta ar fi inculpată pentru infracțiunile de trafic de influență, spălare a banilor și inducere în eroare a organelor judiciare.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul pentru a asigura derularea, în bune condiții, a unor contracte pe care compania le avea cu AEP.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU