15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 13:33
No menu items!

Bucurie în farfurie

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Încântă-ți musafirii cu un cheesecake cu piersici. Crema de brânză fină și jeleul de piersic sunt o combinație perfectă pentru un desert răcoritor și delicios.

Ingrediente:

  • 4 ouă,
  • 100 gr făină,
  • 160 gr zahăr,
  • 5 gr praf de copt,
  • 3 linguri ulei,
  • 200 ml smântână lichidă,
  • 200 gr cremă de brânză,
  • 30 ml lapte condensat,
  • 2,5 ml colorant natural albastru,
  • 20 gr gelatină,
  • 400 gr compot de piersici (4 piersici),
  • 2 ml esență de vanilie,
  • 30 ml lapte,
  • sare.

Mod de preparare:

Ouăle se separă astfel: albușurile se amestecă cu colorantul natural lichid, apoi se bat cu puțină sare până ce cresc în volum, iar gălbenușurile se bat cu 60 gr zahăr și cu ulei. După ce zahărul se dizolvă, iar compoziția își schimbă textura, se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează bine în compoziție, apoi se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă cu o spatulă de jos în sus. Compoziția obținută trebuie să fie ușoară, spumoasă.

reteta

Se toarnă compoziția într-o formă de 19 cm diametru și se introduce la cuptor pentru 25 minute, la 165 de grade.

Se încearcă blatul cu o scobitoare, iar după ce s-a copt se lasă să se răcească și abia apoi se scoate din formă. Pentru a se felia mai bine, se lasă blatul până a doua zi.

reteta1

Smântâna lichidă se amestecă cu 60 de grame de zahăr și cu esența de vanilie, apoi se bate spumă până ce crește în volum. Crema de brânză se amestecă cu laptele condensat, cu ajutorul unui mixer, până ce capătă o consistență cremoasă, apoi se toarnă peste smântâna bătută și se amestecă cu o spatulă din lemn.

Gelatina se înmoaie în 10 ml de apă. Se încălzește laptele, ca să fie fierbinte, dar nu clocotit, apoi se toarnă peste gelatina hidratată. Se amestecă bine, până când cristalele de gelatină se topesc.

Se toarnă gelatina peste crema de brânză și se amestecă.

Blatul se însiropează cu zeama de la compotul de piersici (doar partea de jos a blatului, capacul se pune deoparte).

Se toarnă crema obținută peste blatul însiropat și se dă la rece până ce crema se va întări.

Între timp, pregătim jeleul de piersici.

Piersicile se taie bucăți și, cu ajutorul unui tocător sau al unui robot, transformăm pulpa în piure.

reteta2

Se amestecă cu 40 gr zahăr și 50 ml zeamă din compot și se pune într-o cratiță pe foc. Se amestecă până când zahărul se dizolvă în întregime, apoi se lasă să dea în clocot pentru 5 minute. Se ia apoi de pe foc și se amestecă cu gelatina hidratată, în 30 ml de apă.

Lăsăm să se răcească până când ajunge la temperatura camerei, apoi se toarnă peste crema de brânză și se dă la rece, pentru 4-6 ore.

reteta3

Folosește pentru decor fulgi de cocos, iar desertul este gata pentru a fi servit.

reteta4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa