Bloomberg: Apple vrea să producă autoturisme din 2020

Compania va intra în concurență cu Tesla și GM pe piața vehiculelor electrice

apple

Apple Inc., una dintre cele mai mari companii din lume, are intenția de a începe producția unui autovehicul electric cel mai devreme din 2020, iar pregătirile se derulează în secret, potrivit unor surse apropiate de proiect, citate de Bloomberg.

Limita de timp impusă subliniază obiectivele agresive ale celor de la Apple, în contextul în care dezvoltarea unui autoturism durează între 5 și 7 ani. Proiectul Apple deschide premisele pentru o luptă intensă pe această nișă. Tesla Motors Inc. și General Motors Co. intenționează să lanseze vehicule electrice în 2017, cu o autonomie de 320 km și un preț sub 40.000 $.

Apple a raportat un profit record de 18 miliarde $ în T4 din 2014 și are la dispoziție rezerve de cash de 178 mld. $, cu puține pățiuni de a le cheltui. Fondurile cheltuite anul trecut pentru cercetare și dezvoltare se ridică la 6,04 mld. $, iar directorul general Tim Cook este supus presiunilor acționarilor pentru a crește profiturile.

Posibila intrare a Apple în industria auto se va face în mod similar cu traseul ales pentru a intra în alte industrii. Apple nu a fost primul producător al unui music-player digital și nici al unui smartphone, ci a făcut pasul doar după ce și-a dezvoltat un produs care a revoluționat aceste piețe.

Este posibil ca Apple să decidă în final abandonarea proiectului, dacă șefii nu sunt mulțumiți de rezultate, așa cum au făcut în trecut și cu alte proiecte secrete. Divizia auto are acum peste 200 de angajați, mulți dintre ei preluați în ultimele luni, când compania a căutat experți în tehnologii pentru baterii și robotică.

Recent, directorul general al Tesla a afirmat că Apple îi vânează angajații, venind cu oferte de 250.000 de dolari pentru semnarea contractului și creșteri salariale de 60%.

NICIUN COMENTARIU