Berea combate depresia

38.000 de persoane au participat la un studiu privind comportamentele de consum şi sănătatea mintală realizat de institutul Nord-Trondelag Helath Study din Norvegia, informează comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sănănate şi Nutriţie din Bucureşti. Cercetătorii, conduşi de Christopher Jens Skogen de la Universitatea din Bergen în Norvegia, au constatat că persoanele care nu beau bere deloc sau o consumă în cantităţi foarte mari sunt predispuse la simptome de depresie, în comparaţie cu cei ce consumă bere în cantităţi moderate. Depresia este o boală reală, este o tulburare a stării afective, care duce la instalarea unei stări de tristeţe sau de pierdere a speranţei pentru o perioadă mai lungă de timp, iar berea poate fi un aliat în combaterea apariţiei acesteia. Ceea ce nu trebuie uitat însă este că efectul benefic al berii, şi în acest caz, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate”, a declarat Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, înfiinţat în martie 2012. CSBSN este o entitate cu caracter ştiinţific ce are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi transmiterea informaţiilor în comunităţile medicale şi în societate. Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este rezultatul demersului celor trei membri fondatori, reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare din România: dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti. D.F.M.

NICIUN COMENTARIU