Becali, adus la Judecătoria Medgidia. Instanța anulează sancțiunile penitenciarului UPDATE

Finanțatorul FC Steaua a contestat sancţiunea primită după permisie

Gigi Becali 5_SZ

> UPDATE

Gigi Becali, are din nou dreptul de a primi vizite şi pachete în penitenciar, după ce Judecătoria Medgidia i-a admis, marţi, contestaţia la decizia Comisiei de disciplină a Penitenciarului Poarta Albă prin care i se suspenda dreptul de a primi vizite şi pachete timp de o lună.

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis, marţi, plângerea formulată de Gigi Becali împotriva hotărârii Comisiei de disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă şi au dispus anularea sancţiunii disciplinare aplicate acestuia.

Hotărârea instanţei este definitivă, astfel că Gigi Becali va putea primi în continuare vizite şi pachete de acasă. De asemenea, el va putea ieşi din nou la muncă la Academia lui Gheorghe Hagi.

Gigi Becali a fost adus, marţi dimineaţă, la Judecătoria Medgidia, unde a contestat decizia Penitenciarului Poarta Albă de a-i interzice dreptul la vizite şi la muncă, după ce a dat declaraţii presei când a fost lăsat o zi în permisie.

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat, în 14 mai, procedura disciplinară în cazul lui Gigi Becali, pentru o intervenţie telefonică în cadrul unei emisiuni televizate şi pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, când a dat mai multe interviuri presei.

Gigi Becali a fost sancţionat cu suspendarea dreptului la vizită şi cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o lună. De asemenea, acestuia i s-a interzis să mai iasă la muncă, la Academia lui Gheorghe Hagi, până în luna septembrie.

Ulterior, Becali a contestat sancţiunea la judecatorul delegat din penitenciar.

Latifundiarul din Pipera a fost eliberat, la mijlocul lunii mai, pentru 24 de ore pentru a-și revedea familia. Becali a primit, după nenumărate cereri, o învoire de 24 de ore de la Penitenciarul Poarta Albă. După nici o jumătate de oră de la ieșirea din închisoare, Becali a ajuns acasă, în cartierul Pipera, unde a stat de vorbă, câteva minute, cu ziariștii.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi șase luni de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

D.M.

NICIUN COMENTARIU